Smørcreme - Hvordan

Knafe Cheesecake

Herhjemme elsker vi cheesecakes og der bliver serveret forskellige former for cheesecake til alle begivenheder. Jeg har længe ville afprøve den berømte knafe cheesecake. Det var ikke helt nemt at sammensætte en opskrift og oversætte den til dansk, da det er lidt af en blanding. Mange af målene var efter øjemål, men har alligevel forsøgt mig frem til nogenlunde præcise mål.

 

Du skal bruge:

1/2 pakke kadayfi (knafe “hår”)

ca 100 gr smør

400 gr flødeost

1 dl creme fraich

2 dl sukker

2 æg

ca 1 dl mælk

1 tsk vaniljesukker

blomstervand og rosenvand

pistacie – hakket og hele til pynt

 

Sukker sirup

7 dl vand

3,5 dl sukker

2 spsk citronsaft

1 tsk rosenvand

1 tsk blomstervand

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen på alm. 180 grader. 

Pil/klip kadeyfi hårene fra hinanden – man kan også bruge en foodprocessor hvis man har det. Bland smørret og sukkeret godt ind i kadeyfi, og tilsæt så en teske blomstervand og en teske rosenvand og kom derefter halvdelen af mængden (den anden halvdel er til pynt) +/- ned i en springform. Mast det godt ned i springformen og pensl lidt med smør til sidst, og kom den i ovnen i ca 15 min.

Men bunden er i ovnen tilbereder man cheesecaken – alle ingredienserne skal være stuetemperatur.

Pisk flødeost og sukker sammen og tilføj så mælk og æggene i lidt af gangen. Bland derefter creme fraiche, vanilje og mel i og pisk det godt sammen, men ikke ved en for høj hastighed. Kom blandingen i springformen på den nu lidt sprøde/gyldne bund, og sæt så springformen i en dyb bradepande med ca 1-2 cm vand der dækker ca lidt under halvdelen af springformen.  Bag så kagen i ovnen i ca 1 time. Når kagen er bagt slukker man for ovnen og lad kagen hvile i 1-2 timer i ovnen, uden at tage kagen ud først eller “ryste” den.

Når kagen er kølet helt ned, kan man forsigtigt løsne kagen fra springformen og pynte den. Varm en pande og kom den rest af kadeyfi på, og bliv ved med at rører rundt i det til det får en gylden farve og bliver sprødt. Man kan derefter pynte med det og pistacien som man ønsker. Inden servering hældes der sukkersirup på kagen.

Fremgangsmåde forsukkersirup

Kog vand, sukker og citronsaften sammen i en gryde og rør rundt af og til indtil sukkeret er helt opløst og det begynder at koge. Skru ned for varmen og lad det småkoge i ca 5 minutter, uden at rører i det. Kom derefter blomstervand og rosenvand og lad det koge sammen i yderligerer 2-3 minutter. Sluk derefter for varmen og lad den køle helt ned før brug.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smørcreme - Hvordan