Brownie med nutella!

Fraiserkage

28117467_1578863178895036_207757797_n

 

Fraiser kage også kaldet fransk jordbærkage kan lave mange forskellige variationer. Til min har jeg valgt vaniljebunde og helt almindelig ostecreme. Jeg har førhen lavet den på chokoladebunde, det er også mega lækkert.

Moussen/cremen kan også laves i forskellige variationer, man kan eksempelvis lave en jordbærcreme eller lave en almindelig ostecreme lavet på mascapone istedet for philadelphiaost.

ingredienser:

Bund:

2 stk. lagkagebunde (valgfrit)

ca 1 kg jordbær

Creme:

300 g philladelphia

0,5 liter Piskefløde

1,5 dl Flormelis

2 spsk. Vanilie

Chokolade ganache:

200g mørk Chokolade

0,25 liter Piskefløde

Pynt:

Friske bær

(flormelis)

 

Fremgangsmåde:

Den ene lagkagebund ligges i bunden af springformen. jordbærene skylles og den grønne top skæres af. Jordbærene som skal være ude i siderne bliver skåret midt over og placeres langs kanten af springformens sider helevejen rundt. Reste af jordbærene bliver fordeles i midten så de dækker hele lagkagebunden –  med toppen ned og stadig som hele.

Piskefløden piskes i en skål for sig selv og i en anden skål blandes osten, vaniljen og flormelis. Derefter blandes fløden med osten og det hele hældes på jodbærene så de er dækket godt til. Den anden lagkagebund kommes nu på cremen og kagen stilles på køl.

imens laves genachen

0,25 piskefløde kommes i en skål sammen med chokoladen og sættes i microovnen i 40 sek ca +/- (den skal ikke koge, fløden skal bare blive lidt lun så chokoladen kan smelte). Chokolade ganachen tages ud og man rør chokoladen rundt så den smelter helt, den skal køle af og blive lidt fast inden den hældes derefter på kagen – ca 10 min.

Genachen hældes på den øverstelagkagebund, og kagen stilles på køl i mindst 4 timer og gerne til næste dag.

Serveres med bær på toppen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brownie med nutella!