Fraiserkage

Smørcreme – Hvordan

Smørcreme er en nødvendighed og indgår i stort set alle slags kager – opsmurte kager – og selvfølgelig cupcakes.
Jeg har set en del videoer, læst en masse på nettet og deltaget i et kursus hos Hyggecooking, hvor fokusset netop har været på smørcreme.

For at få en smørcreme der er nem at arbejde med, ikke skiller og heller ikke smelter så hurtigt er der nogle bestemte ting man skal være opmærksom på.

  1. Smør – smørret er altafgørende, det skal ikke være light – jo højere fedtprocent jo bedre.
  2. Kvaliteten af smørret er også meget vigtigt – lurpak er perfekt af hvad jeg har erfaret.
  3. Smørret SKAL være stuetemperatur – må gerne ligge ude natten over
  4. Når der arbejdes med smørcreme skal omgivelserne eller hænderne ikke være for varme – åben gerne et vindue eller sørg for der ikke er gang i madlavning imens.
  5. Hemmeligheden bag en hvid og ikke klumpet smørcreme er piskningen – jo længere tid jo hvidere og mere “fluffy” – pisk gerne smørret i mindst 5 minutter.
  6. Hvis flormelisen er alt for klumpet, er det en god ide at si det inden det kommes i smørret.

 

Opskrift på smørcreme:

150 gr smør

350 gr flormelis

 

Start med at piske smørret i ca 5 minutter, når det nærmest helt har ændret både farve og konsistens, tilsættes flormelisen i 2 omgange. Pisk grundigt efter hver omgang – mindst 3-5 minutter.

 

Det er bedst at bruge smørcremen med det samme. Hvis det skal bruges til cupcakes, er det en god ide at have bagt cupcakesne på forhånd og at de er helt afkølet. Pynt og server med det samme, det giver flottest resultat – Hvis de bliver stillet på køl, er det en god ide at tage kagerne ud lidt inden serveringen så smørcremes ikke er for hård når man skal spise det.

 

når der skal arbejdes med smørcremen, og man fx skal pynte cupcakes er det en god ide ikke at rode for meget rundt med sprøjteposen, for ikke at give den for meget “håndvarme”.

Den eneste og bedste tyl jeg personligt synes man skal have er 1M fra wilton, og den kan købes lige HER. Har man den behøves man ikke ret meget mere 😀 Den kan bruges til alt lige fra den klassiske blomst til den perfekte “swirl”.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fraiserkage