Jordbær/vanilje cheesecake
Cheesecake smager fantastisk og kan laves på mange forskellige måder. Det er det bedste at lave når man skal have gæster, da de kan tilberedes dagen før så man ikke behøver stresse med desserten på selve dagen.
Opskrift
Bund:
200 g digestivekiks
85 g smør
2 tsk rørsukker
Ostecremen (vanilje)
450 g Philadelphia naturel
2,5 dl piskefløde
3 tsk vaniljesukker
100 g flormelis
5 plader husblas
Jordbærmassen:
2. Smelt smørret i en gryde og hæld derefter de knuste kiksekrummer i, sammen med rørsukkeret og rør godt rundt (kiksene knuses til fine krummer). Hæld blandingen ned i springformen og tryk bunden godt sammen så den er fast – stil den i køleskabet.
3. Hæld Philadelphia i en skål og pisk det hurtigt igennem, imens der tilføjes flormelis og vaniljesukker løbende.
4. I en ny skål piskes fløden til en let flødeskum
5. fordel ostemassen og flødeskummen i 2 dele.
6. vend den ene del af ostemassen forsigtigt sammen med halvdelen af flødeskummen.
7. Klem vandet fra 2 husblasplader og smelt dem over et vandbad. bland det smeltet husblas forsigtigt i osteblandingen. (man kan komme 2 spsk af massen i det smeltet husblas og så derefter røre det i resten af osteblandingen).
Hæld blandingen over kiksebunden og stil den til stide (eller i køleskabet).
8. Skær jordbærrene i kvarte og hæld dem i en gryde sammen med vand, rørsukker og vaniljesukker. Opvarm langsomt gryden til det simrer, og lad det simre et par minutter.
9. Klem vandet fra de 3 udblødte husblas blade og læg dem i gryden, der tages af varmen. Rør rundt mens husblassen smelter.
10. Blend jordbærblandingen med en stavblender indtil massen er fin og ensartet i konsistensen. Lad jordbærblandingen køle lidt af.
11. Bland/pisk forsigtigt jordbærmassen ned i osteblandingen og bland massen efterfølgende med det pisket flødeskum.
12. Hæld nu jordbærblandingen “ovenpå” vaniljeblandingen, og kom den i køleskabet i mindst 4 timer – eller til dagen efter.
Pynt kagen inden servering
Velbekommen!
Ingen kommentarer endnu