Blødeste og lækreste teboller!
Disse lækre teboller er et hit herhjemme, de er vildt bløde og holder godt i flere dage. Min datter er virkelig glad for dem, og hun fik en “tebolledame” med i børnehaven til hendes 3 års fødselsdag. Opsætningen og tips til “tebolledamen” kommer i et andet indlæg ;).
Her er opskriften på bollerne, den er lavet med udgangspunkt i Annemette Voss‘ opskrift – dog med nogle små ændringer.
Bolledej
50 g gær
2,5 dl lunken vand
2 æg
600 g hvedemel
3 spsk sukker
1 tsk salt
150 g smør, smeltet og afkølet
1 æg til pensling
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt sammenrørt æg, halvdelen af melet, sukker, salt og det afkølede smeltede smør. Rør det grundigt sammen. Ælt resten af melet ind i dejen lidt efter lidt til dejen er blank og smidig. Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke og lad den hæve i 30-45 min.
Form 20 runde boller og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve igen i ca et kvarter. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.
Tips;
Form bollerne små. Der kan være optil 15-20 boller med denne portion, da bollerne hæver og bliver en del større inden de kommes i ovnen.
Uhmm må Prøves med børnene 😍