Blødeste og lækreste teboller!

Blødeste og lækreste teboller!

24171584_1504396106341744_376849805_n

Disse lækre teboller er et hit herhjemme, de er vildt bløde og holder godt i flere dage. Min datter er virkelig glad for dem, og hun fik  en “tebolledame” med i børnehaven til hendes 3 års fødselsdag.  Opsætningen og tips til “tebolledamen” kommer i et andet indlæg ;).

Her er opskriften på bollerne, den er lavet med udgangspunkt i Annemette Voss‘ opskrift – dog med nogle små ændringer.

Bolledej
50 g gær
2,5 dl lunken vand
2 æg
600 g hvedemel
3 spsk sukker
1 tsk salt
150 g smør, smeltet og afkølet
1 æg til pensling

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt sammenrørt æg, halvdelen af melet, sukker, salt og det afkølede smeltede smør. Rør det grundigt sammen. Ælt resten af melet ind i dejen lidt efter lidt til dejen er blank og smidig. Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke og lad den hæve i 30-45 min.

Form 20 runde boller og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve igen i ca et kvarter. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.

 

Tips; 

Form bollerne små. Der kan være optil 15-20 boller med denne portion, da bollerne hæver og bliver en del større inden de kommes i ovnen.

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blødeste og lækreste teboller!