Snickers Cheesecake
Denne snickers cheesecake er en jeg selv har sammensat, og en af de bedste cheesecakes jeg har kreeret.
Kiksebund:
300 g Digestive kiks
1 stor håndfuld peanuts (jeg brugte saltede, men man kan sagtens bruge alm.)
150 g smør, smeltet
Ostecreme:
400 g flødeost
150 g flormelis
2 tsk vaniljesukker
2 snickers bar, hakket (kan undlades, hvis man ikke ønsker en “tung” kage)
250 ml fløde
Karamel/peanut sauce:
1 dåse dulche de leche
peanuts efter behov, ca 2 håndfulde
Chokolade ganache:
1 dl fløde
100 g mørk chokolade
Pynt:
mini snickers
groft hakket peanuts
Fremgangsmåde:
Kiksebund:
Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede, og giv så peanutsene en tur i foodprocessoren men de skal ikke være helt fine, bland dem derefter sammen med kiksene i en skål. Smelt så smørret og bland det godt sammen med kiksemassen til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en springform, og pres massen godt ned i bunden, og sæt formen i køleskabet, imens du laver ostecremen.
Ostecreme:
Pisk flødeost, vanilje og flormelis i en skål. Tilsæt derefter fløden og pisk til skum agtig konsistens. Rør de hakkede Snickers i, og fordel flødeostecremen på kiksebunden. Stil kagen på køl igen.
Karamelsauce:
Kom dulche de leche i en lille gryde under svag varme, karamellen skal kun lige smelte lidt – den må ikke koge. Sluk for varmen og tilsæt peanutsene, rør dem godt ind i karamel og hæld dem derefter ud over ostecremen. Kom kagen på køl igen, i mindst 2 timer.
Chokolade ganache:
Hak chokoladen og kom den i en skål. Hæld fløden i en gryde og bring den til kogepunktet og hæld det over chokoladen. rør det godt sammen til chokoladen smelter helt – lad den køle ned inden du hælder den over karamel saucen.
Pynt kagen lige inden servering.
Ingen kommentarer endnu