Knafe Cheesecake

Snickers Cheesecake

Denne snickers cheesecake er en jeg selv har sammensat, og en af de bedste cheesecakes jeg har kreeret.

Kiksebund:

300 g Digestive kiks

1 stor håndfuld peanuts (jeg brugte saltede, men man kan sagtens bruge alm.)

150 g smør, smeltet

Ostecreme:

400 g flødeost

150 g flormelis

2 tsk vaniljesukker

2 snickers bar, hakket (kan undlades, hvis man ikke ønsker en “tung” kage)

250  ml fløde

 

Karamel/peanut sauce:

1 dåse dulche de leche

peanuts efter behov, ca 2 håndfulde

 

Chokolade ganache:

1 dl fløde

100 g mørk chokolade

 

Pynt:

mini snickers

groft hakket peanuts

 

Fremgangsmåde:

Kiksebund:

Hak kiksene  i en foodprocessor, så de er helt fint malede, og giv så peanutsene en tur i foodprocessoren men de skal ikke være helt fine, bland dem derefter sammen med kiksene i en skål. Smelt så smørret og bland det godt sammen med kiksemassen til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en springform, og pres massen godt ned i bunden, og sæt formen i køleskabet, imens du laver ostecremen.

Ostecreme:

Pisk flødeost, vanilje og flormelis i en skål. Tilsæt derefter fløden og pisk til skum agtig konsistens. Rør de hakkede Snickers i, og fordel flødeostecremen på kiksebunden. Stil kagen på køl igen.

Karamelsauce:

Kom dulche de leche i en lille gryde under svag varme, karamellen skal kun lige smelte lidt – den må ikke koge. Sluk for varmen og tilsæt peanutsene, rør dem godt ind i karamel og hæld dem derefter ud over ostecremen. Kom kagen på køl igen, i mindst 2 timer.

Chokolade ganache:

Hak chokoladen og kom den i en skål. Hæld fløden i en gryde og bring den til kogepunktet og hæld det over chokoladen. rør det godt sammen til chokoladen smelter helt – lad den køle ned inden du hælder den over karamel saucen.

Pynt kagen lige inden servering.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Knafe Cheesecake