Banoffee pie - Banan tærte

Kastar – arabisk budding

Kastar er budding på arabisk og der er findes hundredvis af former og opskrifter,  men denne her er min absolut favorit. Nok fordi det er den min mor altid lavede, og det er den jeg er “opvokset” med. Den er meget nem og ligetil, og SKAL nydes iskold.

Ingredienser:

1 L mælk

4 tsk vanilje

7 dl sukker

2 æg

ca 4 spsk maizena

2 spsk kakao

1 rulle mariekiks

ekstra mælk til dyp af kiksene

dyb mariekiks i mælk og dæk fadet med kiks. Jeg kan godt lide at der er meget så jeg sætter lidt flere kiks for at “dække” hullerne. Der skal ikke for meget kiks på ellers bliver den lidt tør.

Første lag (vanilje):

1/2 liter mælk

2 tsk vanilje

1 æg

1-2 spsk maizena

3,5 dl sukker

Kom det hele i en gryde og kog det op under omrøring, til det får en fast konsistens. Hæld det derefter ovenpå kiksene og fordel det godt, så alle kiksene bliver dækket til. Giv den lige 2-3 min til at trække sig sammen og køle en smule af. Dyp derefter mariekiks i mælk og kom dem ovenpå vanilje buddingen, på samme måde som i starten.

Anden lag (choko)

1/2 liter mælk

2 tsk vanilje

1 æg

1-2 spsk maizena

3,5 dl sukker

Kom det hele i en gryde og kog det op under omrøring, til det får en fast konsistens. Hæld det derefter ovenpå kiksene og fordel det godt så alle kiksene er dækket. Giv den  5-10 min til at trække sig lidt og køle en smule af og kom den derefter i køleskabet i nogle timer eller natten over. Den smager bedst HELT kold!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Banoffee pie - Banan tærte