Banoffee pie – Banan tærte
En virkelig nem og lækker tærte som kan anrettes på hundredvis af måder, og smager skønt!
Hvis ikke man vil lave karamellen selv, kan man sagtens bruge dulce de leche 🙂
INGREDIENSER
Kiksebund:
300 g Digestive kiks
150 g smør, smeltet
50 g sukker
Karamel:
1 dl fløde
1 dl lys sirup
50 g smør
50 g sukker
Banan/flødeskum lag:
3 bananer
ca 2-3 dl piskefløde
100 g mørk chokolade, hakket
FREMGANGSMÅDE
Kiksebund:
Hak kiksene fine i en foodprocessor. Tilsæt sukker og det smeltet smør og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en tærteform. Pres kiksemassen godt ned i bunden.
Karamel:
Kom alle ingredienserne i en gryde og kog det op til en tyk karamel. Det tager ca. 10 minutter. Husk at røre i karamellen undervejs, så den ikke brænder på.
Hæld karamellen ud på den afkølede kiksebund og stil kagen på køl.
Inden servering pyntes kagen med bananskiver, flødeskum og hakket mørk chokolade.
Ingen kommentarer endnu