Ispinde

Banoffee pie – Banan tærte

En virkelig nem og lækker tærte som kan anrettes på hundredvis af måder, og smager skønt!

Hvis ikke man vil lave karamellen selv, kan man sagtens bruge dulce de leche 🙂

INGREDIENSER

Kiksebund:

300 g Digestive kiks

150 g smør, smeltet

50 g sukker

Karamel:

1 dl fløde

1 dl lys sirup

50 g smør

50 g sukker

Banan/flødeskum lag:

3 bananer

ca 2-3 dl piskefløde

100 g mørk chokolade, hakket

FREMGANGSMÅDE

Kiksebund:

Hak kiksene fine i en foodprocessor. Tilsæt sukker og det smeltet smør og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en tærteform. Pres kiksemassen godt ned i bunden.

Karamel:

Kom alle ingredienserne i en gryde og kog det op til en tyk karamel. Det tager ca. 10 minutter. Husk at røre i karamellen undervejs, så den ikke brænder på.

Hæld karamellen ud på den afkølede kiksebund og stil kagen på køl.

Inden servering pyntes kagen med bananskiver, flødeskum og hakket mørk chokolade. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ispinde