Vandbakkelser med nutella creme
Eclairs eller vandbakkelser er en dessert min mor tit lavede til os da vi var børn. De runde eclairs med en vaniljecreme og toppet med ganache var vores favorit, selvom vi fik det tit var det alligevel en fest hver gang.
Jeg bruger den samme opskrift som min mor, men har dog valgt at skifte vaniljecremen ud med noget nyt.
Vandbakkelser:
- 2 æg
- 100 g. mel
- 2 dl. vand
- 80 g. smør
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader.
Bring smørret og vand i kog i en gryde. Tilsæt melet og rør godt rundt, til dejen begynder at slippe gryden og blive lidt fast. Tag gryden af varmen og lad den køle af. I mellemtiden piskes æggene i en skål. Når dejen er kølet lidt af, tilsættes æggemassen lidt efter lidt, mens du pisker det med en elpisker.
Sprøjt dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, med sprøjtepose eller med to spiseskeer med god afstand mellem vandbakkelserne.
Bag vandbakkelser midt i ovnen i ca. 30 minutter, indtil de er gyldne. Det er vigtigt at du ikke åbner ovnen før de er færdige, da de ellers risikere at falde sammen.
Vandbakkelserne skal være kølet helt af inden de fyldes med creme.
Nutella creme:
1/4 l fløde
2 spsk nutella
Fremgangsmåde:
Hæld fløden i en skål og tilsæt de 2 spsk nutella. Pisk fløden som du vil piske en almindelig flødeskum. Pas på med ikke at piske for længe, da den ellers vil skille.
Kom din nutellacreme i en sprøjtepose med en tynd tyl og sprøjt det ind i dine vandbakkelser. Alternativet kan være at man skære vandbakkelserne op og kommer 1-2 spsk af cremen i.
Chokolade ganache:
100 gr chokolade
1 dl fløde
Hak chokoladen og kom den i en skål. Hæld fløden i en gryde og bring den til kogepunktet og hæld det over chokoladen. rør det godt sammen til chokoladen smelter helt – lad den køle ned.
Ingen kommentarer endnu